Leefstijlcoaching

leefstijlcoaching IJsselmonde

Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat u niet meer een gezonde levensstijl heeft. Dit kan komen door veel verschillende prikkels die u afleiden van uw doel. Veel voorkomende problemen zijn:

 • Een drukke baan waardoor voldoende beweging lastig kan zijn
 • Een overvolle agenda, dit veroorzaak stress
 • Meerdere diëten geprobeerd, alleen het helpt u niet
 • Slechte gewoontes als roken en alcohol
 • Geen plezier meer halen uit de normale dingen die u graag deed
 • Niet weten waar u moet beginnen
 • Gewoon niet meer blij zijn met jezelf

Dit zijn allemaal factoren die niet bijdragen aan een fijne en gezonde levensstijl. Dit is natuurlijk zonde en daar moet verandering in komen, en wel nu! Wat handig is om te weten, is dat een leefstijlcoach niet een persoon is die ziektes voor je oplost, dit is niet de taak van een leefstijlcoach. Wij gaan met u opzoek naar de juiste balans en gaan samen aan de slag om jou het plezier in het leven weer terug te laten vinden.

Wat is een leefstijlcoach?

Een leefstijlcoach is een coach die jou met persoonlijk advies helpt om je persoonlijke doelen te behalen en meer kwaliteit aan leven biedt. Het gaat hierbij om een gezondere levensstijl in combinatie met de juiste voeding, maar een leefstijlcoach helpt je ook bij het maken van een dagindeling, de omgang met stressprikkels, slapen en bewegen. Wanneer wij deze aspecten samen met jou aanpakken dan zorgen wij er samen voor dat jij meer kwaliteit uit jouw leven gaat halen. Je zal altijd één leefstijlcoach hebben zodat deze altijd weet hoe jouw situatie is.

Waarom een leefstijlcoach?

Veel voorkomende problemen bij een ongezonde leefstijl zijn overgewicht, hart- vaatziekten, diabetes en bijvoorbeeld kanker. Dit zijn ziektes die voort kunnen vloeien uit een langdurig aanhoudende slechte leefstijl met ongezonde voeding, weinig tot geen beweging en overmatig gebruik van alcohol en sigaretten. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat deze ziektes minder kans hebben op slagen en jij gezond kunt leven. Een gezonde leefstijl geeft je een groter gevoel van fitheid, eigenwaarde en het reduceert je stressniveau. Een gezonde leefstijl bestaat niet alleen uit goed eten en genoeg bewegen, een goede balans tussen werk, privé, ontspanning en slaap is essentieel.

 Je bent tot de conclusie gekomen dat je iets wil veranderen in jouw leefstijl, echter is dit niet altijd even makkelijk. Veel dingen in het leven zijn gewoontes geworden en uit onderzoek is gebleken dat een gewoonte veranderen over het algemeen 66 dagen duurt. Dit is per persoon verschillend, het hangt af van de gewoonte en hoe lang dit al een gewoonte is. 66 dagen is een best lange periode en wij snappen dat dit moeilijk is om vol te houden als daar geen hulp bij is. Om jou hierbij op de juiste manier te ondersteunen zijn er leefstijlcoaches, zij geven jou een zet in de rug en controleren of jij je houdt aan de gestelde doelen.

Een verandering in jouw leven kan groot zijn, echter kunnen de kleinste veranderingen al helpen. Het belangrijkste is dat je zelf bewust bent van de manier van leven, waarom je leeft zoals je doet. Met deze bewustwording kun je al ontzettend veel bewerkstelligen. Door middel van gesprekken met een leefstijlcoach kunnen wij erachter komen wat er bij jou speelt en wanneer jij de noodzaak voelt om hier wat aan te veranderen dan kunnen wij hier een traject in starten om dit te veranderen.

Wat kan ik verwachten van een leefstijl traject?

Wanneer je er voor hebt gekozen om het leefstijltraject te volgen dan begint dit met een kennismaking en uitgebreide intake. Tijdens de intake vertel je wat je aan wil pakken en wat je al hebt geprobeerd en wat hierbij goed en minder goed ging. Het kan ook zijn dat je nog niks hebt geprobeerd omdat je gewoonweg niet weet waar je moet beginnen, dit is natuurlijk ook mogelijk. De leefstijlcoach gaat dan samen met jou kijken naar een geschikt plan dat voor jou werkt. Door middel van een praktisch plan wordt ook jouw omgeving betrokken bij dit traject; wie steunt je en wie of wat maakt het je lastiger? Wat zijn jouw valkuilen? Aan de hand van de intake wordt er een plan opgesteld voor jouw doelen en hoe dit bereikt gaat worden. Het traject heeft een tijdsbestek van 3 of 6 maanden. De deelname aan het leefstijltraject is vrijwillig, en vrijblijvend. Wanneer je ervoor kiest om mee te doen dan verwacht de leefstijlcoach dat jij je aan de afspraken houdt. De leefstijlcoach zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en kunt doorzetten om het doel te behalen. Tijdens het project zullen verschillende leefstijlfactoren aan bod komen:

 

 • Voeding
 • Beweging
 • Balans tussen in- en ontspanning
 • Slaap
 • Stressreductie
 • Zelfmanagement

Tijdens de coachingsessie is er ruimte voor aandacht van de moeilijke momenten die je mee zult maken, het zal niet zonder slag of stoot gaan. Belangrijk is dat wanneer deze momenten zich voortdoen dan moet er constructief mee omgaan. Er zal ook ruimte zijn voor het vieren van mijlpalen en successen!

Afspraak maken?

Vul hier direct het onderstaande onderstaand formulier in.

Wij nemen vervolgens binnen 1 werkdag contact met jou op.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I