Samen met ons en andere sporters uw doel halen!

Sporten met klachten in je onderrug

Sporten met klachten in je onderrug

Klachten hebben in je onderrug is heel vervelend, de simpelste bewegingen kunnen al veel pijn doen. De oorzaak hiervan kan heel divers zijn, het kan komen door de spieren, botten, gewrichten en zenuwen. Veder zijn er nog vele andere factoren zoals emoties, stress en andere psychologische factoren. In Nederland ervaart zo’n 85% van de mensen wel eens last van pijn in de onderrug. Wanneer je niet hele erge klachten ervaart van je onderrug dan is het belangrijk om goed te blijven bewegen. Tijdens het bewegen blijven de spier in je onderrug sterk en soepel.

Waar komen rugklachten vandaan?

Er zijn verschillende factoren die meespelen in het krijgen van rugklachten, je moet hierbij denk aan persoonlijke factoren. Denk hierbij aan lichaamsbouw, leefstijl en natuurlijke aanleg. Werk gebonden factoren. Denk aan tilwerk, werken in een bepaalde houding of veel zitten. Sportieve factoren. Denk aan belasting, overbelasting en capaciteit. Al deze factoren hebben invloed op je onderrug en wat kan resulteren in klachten.

Tips om onderrug klachten te voorkomen/bestrijden

– Blijf in beweging, alleen een stukje gaan wandelen kan al veel opleveren.

– Voorkom langdurig zitten in dezelfde houding

– Ga door met je dagelijkse activiteiten

– Probeer stress te reduceren, stress vergroot je klachten

– Komen de klachten door werk? Ga in gesprek met je werkgever of bedrijfsarts

Sporten met onderrug klachten bij LifeTime Wellness

Je kunt bij ons terecht als je wat wil doen aan je onderrug klachten. Wij van LifeTime Wellness hebben hiervoor de oplossing. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan in het bestrijden van deze klachten. Samen gaan wij kijken wat voor jou werkt. We gaan een trainingsprogramma opstellen die voldoet aan jou eisen en verwachtingen zodat we gaan voor het gewenste resultaat.

Maak kennis met ons

Omdat wij begrijpen dat de stap naar een sportschool beste een grote kan zijn nodigen wij jou graag persoonlijk uit om kennis te maken. Wij zijn geen “macho” sportschool, Lifetime Wellness is gespecialiseerd in medische fitness. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen osn, dit zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Er staat altijd een kopje koffie of een sportdrankje voor je klaar.

Benieuwd of wij jou ook kunnen helpen om obesitas aan te pakken? Kom dan een keer gratis en vrijblijvend sporten, samen bespreken we dan jouw doelen en kijken we wat het beste bij jou past.

Gaat je voorkeur toch uit naar individuele trainingen dan bieden wij ook deze mogelijkheid binnen centrum.

Maak gratis kennis met LifeTime Wellness

Zoals al eerder benoemd, wij nodigen jou van harte uit om het eens een keer te komen proberen. Je kunt gewoon langskomen of je via het contactformulier aanmelden om een keer te komen doen.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I