Samen met ons en andere sporters uw doel halen!

Sporten met kanker

Sporten met kanker

Wanneer u kanker heeft en daarvoor wordt behandeld is de kans groot dat u door de combinatie van ziekte en behandeling vermoeid raakt. Veel rust lijkt dan een logisch oplossing, echter is in veel gevallen het tegendeel waar. Bewegen of zelfs sporten kan ervoor zorgen dat de vermoeidheid minder zal worden. Het sporten tijdens de behandelingen heeft positief effect op de behandelingen die je moet ondergaan. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die blijven sporten tijdens de behandeling beter de chemokuur kunnen verdragen dan iemand die niet sport.

Vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid bij kanker is een van de meest voorkomende klachten. Ongeveer 85% van de kankerpatiënten heeft er mee te maken. Het is niet alleen de ziekte die dit veroorzaak, ook de behandeling kost veel energie. Daarnaast zal je eetlust tijdens de behandeling ook minder worden, dit resulteert ook in minder energie. Eerst werd er gedacht dat rust de beste oplossing was voor herstel, dit is echter achterhaalt en er is duidelijk geworden dan sporten helpt bij het herstelproces. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk begint of doorgaat na de diagnose.

Erkent revalidatieprogramma

Revalidatie tijdens of na de behandeling van kanker door deelname aan het Oncologisch Revalidatie Programma is de oplossing om weer fit te worden. Dankzij dit Programma nemen de conditie en de spierkracht van de deelnemer toe en is de eventuele vermoeidheid door wekenlang intensieve begeleiding en training afgenomen.

Na het ORP (Oncologisch Revalidatie Programma) is er een programma om in balans te blijven. Het Programma bestaat uit 1 uur wekelijks variërend sportenoefeningen onder begeleiding. Wij kunnen een beweegprogramma op maat aanbieden en u op een verantwoorde wijze begeleiden. Met behulp van een toegespitste intake wordt het meest geschikte, veilige en effectieve beweegprogramma aangeboden onder deskundige begeleiding.

Maak kennis met ons

Omdat wij begrijpen dat de stap naar een sportschool beste een grote kan zijn nodigen wij jou graag persoonlijk uit om kennis te maken. Wij zijn geen “macho” sportschool, Lifetime Wellness is gespecialiseerd in medische fitness. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen osn, dit zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Er staat altijd een kopje koffie of een sportdrankje voor je klaar.

Benieuwd of wij jou ook kunnen helpen om obesitas aan te pakken? Kom dan een keer gratis en vrijblijvend sporten, samen bespreken we dan jouw doelen en kijken we wat het beste bij jou past.

Gaat je voorkeur toch uit naar individuele trainingen dan bieden wij ook deze mogelijkheid binnen centrum.

Maak gratis kennis met LifeTime Wellness

Zoals al eerder benoemd, wij nodigen jou van harte uit om het eens een keer te komen proberen. Je kunt gewoon langskomen of je via het contactformulier aanmelden om een keer te komen doen.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I