Samen met ons en andere sporters uw doel halen!

Sporten met diabetes

Sporten met diabetes

Sporten en bewegen is niet alleen heel erg gezond, het is ook nog eens goed bij de behandeling van Diabetes. Door te bewegen verbeter de insulinegevoeligheid, hierdoor verlaagt je bloedsuikerspiegel. Een ander bijkomend voordeel is dat je je fit voelt, je op gewicht blijft en minder last ervaart van stress. 

Waar moet je rekening mee houden

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat sporten met diabetes. Om je energieniveau op pijl te houden tijdens het sporten moet je gezonde en voldoende koolhydraatrijke producten eten. Verder moet je rekening houden met de medicatie tijdens het sporten, je lichaam wordt gevoeliger voor insuline. Als je niet zeker weet of hoeveel insuline je moet toedienen tijdens het sporten is het handig om dit te spreken met je diabetesverpleegkundige of arts.

Verder zijn er nog een aantal tips waar je rekening mee moet houden om een lage bloedsuiker te voorkomen:

  • Meten is weten
  • Ga niet sporten met een lage bloedsuiker (kleiner dan 5mmol/l) of bij een te hoge bloedsuiker (groter dan 16mmol/l)
  • Neem snelle suiker mee naar de sportschool zoals sportdrank, druivensuiker/dextrose of siroop
  • Neem je medische gegevens mee door middel van een sos-bandje o.i.d. 
  • Informeer je instructeur over je diabetes 

Lage en hoge bloedsuiker na het sporten

Wanneer je medicijnen gebruikt dan kan je tot 48 uur na het sporten nog steeds een hypo krijgen. Het is daarom verstandig om regelmatig je bloed te controleren en wanneer de waarde te laag is om wat te gaan eten. 

Elke lichaam reageert weer anders op bepaalde inspanningen, wanneer er minder insuline aanwezig is om een hypo te voorkomen dan kan er een hyper ontstaan. Om dit te voorkomen is het handig om een cooling down te doen, hiermee gebruik je de aanwezige insuline beter. Ook kan je wanneer je bloedsuiker stijgt meer insuline toedienen.

Keurmerk (pre)diabetes

LifeTime Wellness heeft een kwaliteitskeurmerk van NL Actief Preventiecentra. In Rotterdam (zuid), Ridderkerk en Barendrecht zijn wij de enige die beschikken over dit kwaliteitskeurmerk. Dit betekent dat wij optimaal zijn ingericht op mensen die kampen met diabetes veilig en effectief te begeleiden. 

Maak kennis met ons

Omdat wij begrijpen dat de stap naar een sportschool beste een grote kan zijn nodigen wij jou graag persoonlijk uit om kennis te maken. Wij zijn geen “macho” sportschool, Lifetime Wellness is gespecialiseerd in medische fitness. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen osn, dit zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Er staat altijd een kopje koffie of een sportdrankje voor je klaar.

Benieuwd of wij jou ook kunnen helpen om obesitas aan te pakken? Kom dan een keer gratis en vrijblijvend sporten, samen bespreken we dan jouw doelen en kijken we wat het beste bij jou past.

Gaat je voorkeur toch uit naar individuele trainingen dan bieden wij ook deze mogelijkheid binnen centrum.

Maak gratis kennis met LifeTime Wellness

Zoals al eerder benoemd, wij nodigen jou van harte uit om het eens een keer te komen proberen. Je kunt gewoon langskomen of je via het contactformulier aanmelden om een keer te komen doen.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I