Samen met ons en andere sporters uw doel halen!

Sporten met artrose

Sporten met artrose

Mensen met artrose hebben last van pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Hierdoor ontstaat een afname van coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen. Regelmatig sporten/bewegen met een matige intensiteit, bijvoorbeeld stevig wandelen, fietsen, joggen of fitness, leidt tot verbetering van het uithoudingsvermogen en je spierkracht. Bewegen of sporten met artrose heeft een positieve invloed op gewrichten, de functie van de gewrichten zal toenemen en de pijn zal afnemen. Een grote misstand is dat gewrichten sneller slijten tijdens het sporten. Sporten zorgt voor een toename van de spieren en spierkracht rondom het gewricht. Hierdoor ontstaat meer stevigheid en stabiliteit. Waar je wel op moet letten is dat stevig sporten niet wordt aangeraden, doe het rustig aan, ga geen uren sporten, maar houdt het bij 30 minuten.

Hoe moet je sporten met artrose?

Er zal een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat sporten met artrose. Denk aan een goede warming-up en cooling-down, dit is heel belangrijk wanneer je gaat sporten met artrose. Rek en strek voordat je gaat sporten en zorg dat je spieren warm zijn. Het is belangrijk om je spieren al warm te hebben voordat je echt gaat sporten, dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt dat je je spieren kapot maakt.

Geadviseerd wordt dat je ongeveer een halfuur per dag beweegt/sport. Je zal niet direct resultaat ondervinden, maar dit gaat wel komen. Alles heeft tijd nodig, net zoals artrose. Je kan ongeveer na vier tot zes weken resultaat verwachten, in sommige gevallen kan dit langer duren. Dit kan heel frustrerend zijn, alleen het heel belangrijk dat je door blijft zetten zodat je daarna minder pijn zal ervaren. Blijf doorgaan zodat je het gewenste resultaat behaald.

Sporten met Artrose bij LifeTime Wellness

Bij LifeTime Wellness hebben wij ruime ervaring met het sporten met Artrose. Wij gaan samen met jou aan de slag. Samen kijken we naar de oplossing die bij jou past en werkt. Er wordt speciaal voor jou een trainingsprogramma ontwikkeld die voor jou fijn voelt, we willen dit samen aanpakken wat gaat resulteren in het beste resultaat.

Maak kennis met ons

Omdat wij begrijpen dat de stap naar een sportschool beste een grote kan zijn nodigen wij jou graag persoonlijk uit om kennis te maken. Wij zijn geen “macho” sportschool, Lifetime Wellness is gespecialiseerd in medische fitness. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen osn, dit zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Er staat altijd een kopje koffie of een sportdrankje voor je klaar.

Benieuwd of wij jou ook kunnen helpen om obesitas aan te pakken? Kom dan een keer gratis en vrijblijvend sporten, samen bespreken we dan jouw doelen en kijken we wat het beste bij jou past.

Gaat je voorkeur toch uit naar individuele trainingen dan bieden wij ook deze mogelijkheid binnen centrum.

Maak gratis kennis met LifeTime Wellness

Zoals al eerder benoemd, wij nodigen jou van harte uit om het eens een keer te komen proberen. Je kunt gewoon langskomen of je via het contactformulier aanmelden om een keer te komen doen.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I