Spinning Rotterdam

Spinning Rotterdam

Wil graag iets anders doen dan fitness? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Een mooi alternatief voor fitness in spinning. Spinning heeft alles in zich, spinning is een uitdagende en afwisselende training waar veel mogelijk is. Het is een full body workout voor zowel kracht als conditie. 

Wat is spinning?

Spinning doe je op een speciale fiets wat lijkt op een hometrainer. Bij een spinningfiets zijn de trappers direct verbonden met het vliegwiel. Hierdoor lijkt spinning wel erg op een racefiets. Een voordeel hiervan is dat het je motiveert om op snelheid te blijven. Tijdens een spinningsessie train je op verschillende moeilijkheidsgradaties. Zo blijft een spinningsessie altijd gevarieerd en een constante uitdaging.

De voordelen van een spinning les

Een workout voor heel het lichaam

Wanneer je opzoek bent naar een sport waarbij je zo goed als elke spier wilt trainen dan is spinning wat voor jou! Je hebt constant een andere houding doordat je lichaam zich ook aanpast aan de training. Je gaat een berg omhoog waardoor je ook op je pedalen moet gaan staan. Hierdoor wordt de krachtinspanning ook weer anders. 

Low impact training

De bewegingen die je tijdens spinning maakt zijn soepel en leveren geen schokken op. Je krijgt dus geen last van je gewichten, terwijl je wel volop kan genieten van een goede workout. Bij sporten zoals hardlopen of balsporten moet je rennen of springen. Dit kan resulteren in harde klappen voor je gewrichten waardoor je risico op blessure groter wordt. Spinning is hierom een goede training met veel resultaat, maar zonder al te veel risico.

Sneller afvallen

Een spinningsessie is een echte calorieënverbrander. Tijdens een sessie verbrand je al gauw 700 calorieën. Wil je dus snel afvallen en weet je niet wat je moet doen, ga dan spinnen. Er zijn maar weinig andere sporten waarbij je in een korte tijd zoveel calorieën verbrand.

Grenzen verleggen

Wanneer je gaat spinnen dan zal je erachter komen dat je constant je grenzen moet gaan verleggen. Spinning is een sport waarbij je steeds weer over je grens heen gaat, zonder dat je wist dat het mogelijk was. Het doortrapsysteem van een spinningsfiets zorgt ervoor dat je niet snel zal opgeven. Het motiveert je om net zoals de trappers door te gaan. Je zal je na de training niet alleen moe, maar ook zeker voldaan voelen.

Elkaar motiveren

Een spinningles is altijd een in groep. Dit maakt het niet alleen gezelliger om te sporten, maar ook geeft dit extra motivatie. Samen afzien werkt gek genoeg uitstekend om nog even dat extra zetje in de rug te krijgen. Spinning is ook uitermate geschikt om met vrienden of collega’s te doen. 

Trainen van je longen, hart en bloedvaten

Je hebt heel veel spieren in je lichaam en je hart is er één van. Dit betekent dat de conditie van je hart dus ook achteruit kan gaan als je niet sport. Wanneer de conditie van je hart niet goed is zal je sneller buiten adem zijn en zal je hart sneller gaan kloppen. Dit is niet bevorderlijk voor je lichaam. Spinning is een uitstekende sport om je hart te trainen en daardoor ook je longinhoud. 

Stress verliezen

Tijdens een dag bouw je vaak stress op, dit is natuurlijk niet fijn. Spinning is een sport waar je even helemaal je energie en stress in kwijt kan. Je lichaam gaat goed doorbloeden en je lichaam kan de stresshormonen kwijt. Daarnaast werkt spinning ook goed voor je mentale gezondheid. Je denkt even niet aan de dagelijkse gang van zaken. Sporten geeft ook hormonen vrij die zorgen voor happy feelings, wie wil dat nou niet.

Kies je eigen niveau

Wanneer je bij een spinningsessie volgt houden we rekening met alle factoren. Hierbij moet gedacht worden aan leeftijd, gewicht en ervaring. Zo hebben we voor iedereen een spinningsessie. Dit maakt het voor iedereen laagdrempelig.

Maak gratis kennis met LifeTime Wellness

Zoals al eerder benoemd, wij nodigen jou van harte uit om het eens een keer te komen proberen. Je kunt gewoon langskomen of je via het contactformulier aanmelden om een keer te komen doen.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I