Samen met ons en andere sporters uw doel halen!

Afvallen en fitter worden

Afvallen en fitter worden

“Morgen begin ik echt”. Dit is misschien wel de bekendste zin die je kent als het om sporten gaat. Mensen willen graag afvallen en fitter worden, dit gaat alleen niet vanzelf. Je moet het niet alleen bij woorden houden, je moet gaan sporten. Vraag jezelf daarom echt af waarom je wil afvallen of fitter wil worden. Door middel van deze vraag te beantwoorden kom je achter de achterliggende gedachte waar je energie uit kan putten. Een ander belangrijk aspect is de doelen niet te groot te maken, begin met kleine doelstellingen die haalbaar zijn. Wanneer je dit doet dan zal je ook voldoening halen uit de kleine overwinningen die je boekt. Denk goed na over de trouble spots, dit zijn de dingen waar je in het verleden moeite mee had, ben je een emotie eter of heb je een zwak hebt voor chocolade (nu geen chocolade pakken ;). Door deze trouble spots op te schrijven word je er telkens weer aan herinnerd zodat je het minder snel doet. Schrijf ook je doelen op, het kost je weinig tijd maar uit onderzoek is gebleken dat het slagingspercentage stijgt met 42%.

Op zoek naar dé manier om fitter en slanker te worden? Start dan met gezond afvallen bij LifeTime Wellness. Afvallen met een speciaal programma door bewegen, advies en voeding. Wij zorgen dat je met een individueel leefstijlprogramma je eigen gezonde gewicht behaald. Een leefstijlprogramma dat écht werkt! Als NL Actief Erkend Preventiecentrum hebben wij de erkenning en zijn wij gespecialiseerd om mensen met diabetes en pre-diabetes op een verantwoorde wijze te begeleiden.

Fitter worden in 5 stappen

 

1. Wat ga je eten?
Het eten van volwaardige voeding zal je een gevoel van fitheid geven. Volwaardige voeding bestaat uit vetten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Uit onderzoek is gebleken dat vetten niet de boosdoeners zijn van aankomen. Suiker en zetmeel juist wel, door overmatig gebruik van suikers en zetmeel is er een verband te zien met obesitas, diabetes 2 en tal van andere chronische ziekten. 

 

 

2. Wat kan je wel snacken?
Iedereen heeft op momenten trek, en hoe verleidelijk het ook is om iets ongezonds te eten zoals chips of koek kies dan voor een handje ongezouten noten, volvette kaas of iets dergelijks. Wat ook handig is om bijvoorbeeld naar werk tomaatjes of een gekookt ei mee te nemen. Een ei is zeer voedzaam, maar ook hummus of avocado op een toastje is heel gezond. Kies iets waar geen of in ieder geval zo weinig mogelijk suiker in zitten, dit helpt al heel erg bij het reduceren van je calorie inname.

 

 

3. Bewegen
Nu wel het meest belangrijke van allemaal, het bewegen zelf. Wanneer je echt fitter wil worden en dat ook wil blijven is bewegen essentieel. Je verbrand calorieën, versnelt je metabolisme en versterkt je spieren. Door het bewegen versnelt je metabolisme en hierdoor verbrand je lichaam automatisch meer calorieën. Dit betekent dat je niet alleen tijdens, maar ook na het sporten calorieën verband. 

 

Wat kan je nu doen om te sporten?

  • Matig intensief, wandelen en rustig fietsen > 250-300 calorieën per uur
  • Intensief bewegen, hardlopen of fietsen > 500-800 calorieën per uur 
  • Interval- krachttraining, crossfit, fitness > 500-900 calorieën per uur

 

 

4. Voldoende slapen
Om te willen afvallen en fitter te worden is er ook iets wat redelijk makkelijk te doen is, namelijk: slaap voldoende. Je geeft je lichaam de tijd om te herstellen van een drukke intensieve dag. In bed herstelt je lichaam zich en maakt die zich klaar voor de volgende dag. Wanneer je geen voldoende slaap hebt dan zal dit zogenaamde neurotransmitters activeren die zorgen voor een toename in zin naar suikers, vet en/of zout eten. Je krijgt hier dan meer trek naar wat weer niet helpt bij je humeur en de zin om af te vallen. 

 

 

5. Stress
Stress is een killer als het gaat om fit worden. Een lichte mate van stress is nog geen probleem, maar wanneer het erger wordt wel. Stress activeert namelijk neurotransmitter cortisol. Dit resulteer in toename van insuline in de bloedbaan en vetopslag. Probeer daarom onnodige stress te vermijden en alles goed op een rijtje te krijgen. Dit helpt niet alleen bij aan afvallen en fitter worden, maar ook aan je algemene gesteldheid.

Maak kennis met ons

Omdat wij begrijpen dat de stap naar een sportschool beste een grote kan zijn nodigen wij jou graag persoonlijk uit om kennis te maken. Wij zijn geen “macho” sportschool, Lifetime Wellness is gespecialiseerd in medische fitness. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen osn, dit zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Er staat altijd een kopje koffie of een sportdrankje voor je klaar.

Benieuwd of wij jou ook kunnen helpen om obesitas aan te pakken? Kom dan een keer gratis en vrijblijvend sporten, samen bespreken we dan jouw doelen en kijken we wat het beste bij jou past.

Gaat je voorkeur toch uit naar individuele trainingen dan bieden wij ook deze mogelijkheid binnen centrum.

Maak gratis kennis met LifeTime Wellness

Zoals al eerder benoemd, wij nodigen jou van harte uit om het eens een keer te komen proberen. Je kunt gewoon langskomen of je via het contactformulier aanmelden om een keer te komen doen.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I