Samen met ons en andere sporters weer fit na corona!

Fit worden na corona

Fit worden voor ex- corona patiënten

Preventiecentrum LifeTime Wellness biedt een herstelplan voor ex-corona patiënten die langdurig klachten houden.

Zij kunnen gericht aan de slag met hun herstel. Er is een begeleidingsprotocol opgesteld en het programma wordt uitgevoerd door zogeheten preventiecentrum met keurmerk. NL Actief, de landelijke branche voor preventiecentra, is een pilot gestart om te kijken hoe men ex-corona patiënten zo goed mogelijk weer op de een kan helpen. Dat pilot heeft nu geresulteerd in een landelijk protocol.

LifeTime Wellness denkt een grote rol te kunnen spelen in onder andere de conditie en spieropbouw van ex-covid patiënten. Hiermee geeft men invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende patiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

Marcel de Kok: “Ik denk dat het goed is dat deze mensen nu ergens terecht kunnen. Wij proberen mensen met klachten conditioneel en qua kracht zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen. Het is echt maatwerk! Sportscholen zijn al meer dan 9 maanden (gedeeltelijk) op slot. Volgens LifeTime Wellness is dat onbegrijpelijk omdat sporten juist goed is voor de gezondheid. Daarbij beweert LifeTime Wellness het inachtneming van de coronaregels kan worden gesport, ook omdat met tijdslots kan worden gewerkt.

NL Actief start programma ‘Actief na corona’ voor revaliderende coronapatiënten

NL Actief start met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is een begeleidingsprotocol opgesteld dat 6 april 2021 officieel zal worden gepresenteerd.

De restschade die ontstaat als mensen ziek zijn geworden door het coronavirus, gaat niet zomaar weg. De ziekte verloopt grillig en is per persoon anders. Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen. Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundige van NL Actief Preventiecentra om – desgewenst samen met de eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut) – revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

Maak kennis met ons

Omdat wij begrijpen dat de stap naar een sportschool beste een grote kan zijn nodigen wij jou graag persoonlijk uit om kennis te maken. Wij zijn geen “macho” sportschool, Lifetime Wellness is gespecialiseerd in medische fitness. Wij kennen onze klanten en onze klanten kennen osn, dit zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Er staat altijd een kopje koffie of een sportdrankje voor je klaar.

Benieuwd of wij jou ook kunnen helpen om obesitas aan te pakken? Kom dan een keer gratis en vrijblijvend sporten, samen bespreken we dan jouw doelen en kijken we wat het beste bij jou past.

Gaat je voorkeur toch uit naar individuele trainingen dan bieden wij ook deze mogelijkheid binnen centrum.

Maak gratis kennis met LifeTime Wellness

Zoals al eerder benoemd, wij nodigen jou van harte uit om het eens een keer te komen proberen. Je kunt gewoon langskomen of je via het contactformulier aanmelden om een keer te komen doen.

LifeTime Wellness I Herenoord 8 I 3079 JJ Rotterdam
Tel. 010-479 34 00 I Email I